Renoveringar

Mitt museum är hela tiden under utveckling. Det kommer att fyllas på med fler  dockskåp med inredning. En del inredning i mina dockskåp / dockhus kommer säkert en del bytas ut till bättre skick eller till mer intressanta objekt.

 Det som sker just nu är ett gammalt dockskåp som är under renovering. Det var omtapetserat och tapeterna var spruckna. Jag tycker inte det är något att möbler upp i..

Spännande!!!! Vad finns under tapeten, en annan tapet. Vad kul.

 

 

                     Började under vinter 2011/2012…                                                         

Med att försiktigt ta bort tapeterna och försökte rädda det som fanns under dem. Kunde få fram de gamla men var mycket svårt att rädda dem. Vet inte vad de var uppsatta med för lim. Det var inte vanligt tapetklister. Satt hårt fast. Här satt jag och pillade, bit för bit. Många dagar och timmar nerlagt på detta. Tråkigt att det inte gick så bra att rädda tapeterna. Några tapeter kommer att finnas kvar bakom de ny insatta.

Jag har gamla tapeter som skall sättas upp i skåpet, men det kommer ta lite tid innan de kommer på plats.

 

Mycket smutsiga golv i dockskåpet…………

 

20120921 ”skurat” golven med äkta såpa. De blev fina. Jag hade tänkt lägga in gammaldags golv i rummen för de var inte alls fina. En dag testade jag med lite vatten och en tandborste och fick bort en hel del smuts. Jag tänkte …. Skura golven med såpa?
Nu är det gjort. Ska försöka en gång till att få nedervåningens golv renare. Får se när det blir av………..

2012  Golven är skurade en gång till. De blev mycket finare.

 

20130213.  Nu som först har jag tagit tag igen i renoveringen. Tapeter och lister kommit på plats i 2rum. Tapeterna har legat länge och väntat på att komma på plats. Allt var klart någon gång under hösten. Hade skurit ut pappskivor så de passade in i rummen. Tapetserat dem på två sidor, först med en stadig tapet som jag inte har någon användning av. Den är till för att få stadga. Allt får torka ordentligt sen tapetserar jag med tapeten som ska vara i rummet på framsidan.

Följande dagar har jag mätt skurit ut pappkartongs bitar och finjustera dem. Det är mycket prövande fram och tillbaka i dockskåpet innan jag blir nöjd med måtten. Det hänger på millimeter. Alla rum har olika mått.

20130221

Jippiiiii………Vad glad jag är och mycket nöjd. Renoveringen i dockskåpet är nu klart. Det har gått bra att få till det. Nu är det riktigt roligt och spännande att kunna få möblera upp det med mina NOLBYN möbler. Möblerna kommer säkert att passa in i denna miljö…………… Även om detta inte är ett NOLBYN dockskåp. Min stora önskan är att få tag i ett.

Så ser det ut idag .

Börjat möblera……….. Med de fina NOLBYN möblerna och med andra små inventarier.

DOCKSKÅPET BLEV KLART. 20130227.

Kan nu tittas på i Museet DOCKSKÅPSVRÅN RÄVLÄMMEN.

 

20160614 Har flera dockskåp som jag inte riktigt vet hur jag just nu ska få till. Men det kommer vartefter när jag har funderat på hur det ska se ut. Jag har inte bråttom vill behålla så mycket som är möjligt av ursprungsskicket.

Här ett dansk dockskåp som jag började med hösten/ vintern 2015 / 2016. Stått ett tag för jag inte säkert på vad jag ska göra med det.

Så såg det ut när det kom. Utsidan ska inte göras om bara laga det som sitter löst.

 

 Baksidan.